Terugblik kennissessie ‘Het (multimedia)netwerk van morgen’

Eezo Leisure Connected organiseerde samen met SPIE Infra Network Solutions kennissessies voor recreatie-ondernemers die willen weten hoe het (multimedia)netwerk van morgen eruit ziet. De sessie vonden plaats op 24 november in Raalte en op 1 december in Eersel.

Weten hoe deze dagen zijn geweest? Bekijk hieronder de terugblik.

Waarom een kennissessie?
Over WiFi-netwerken is al heel wat gezegd en geschreven en het oplossingsaanbod is groot. Met ruim 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van netwerkinfrastructuren onder de paraplu van Winters & Eikenaar,  kennen wij als Eezo Leisure Connected de uitdagingen en valkuilen van WiFi-netwerken. Vanuit die hoedanigheid gaat het ons aan het hart dat veel recreatie-ondernemers ontevreden zijn over het oplossingsaanbod in de markt. We besloten samen met SPIE om de kennis die wij in huis hebben over netwerkinfrastructuren te delen en zo recreatie ondernemers te helpen met hun frustraties of ze te inspireren met oplossingen.

Netwerkoplossingen
We vertelden de ondernemers dat het netwerk de mogelijkheden bepaalt en dat ze goed helder moeten hebben wat ze willen. Heb je zogezegd een ‘zandweggetje’ als toevoer naar je ‘snelweg’ , dan loop je geheid tegen problemen aan. Er zijn talloze data transportmogelijkheden, maar wat is nou de beste oplossing? De één kiest voor glasvezel, de ander behoud graag zijn huidige (coax) netwerk. Maar waar doe je nou goed aan? Dat leverde gedurende de sessies mooie discussies op. We bespraken ook de huidige technologische ontwikkelingen die invloed hebben op netwerken. We discussieerden over upstream en downstream snelheden en vonden van alles over kleinschalige glasvezelinitiatieven. Zowel positief als negatief.

Small cell technologie, databeheer en IPTV
We gingen ook in op de componenten van een WiFi-netwerk en legden uit wat small cell technologie is. We bespraken de valkuilen maar ook de mogelijkheden. Maar alles valt of staat met goed databeheer. Daar bleek een gewillig onderwerp, want welke software kies je dan? Wil je ervoor betalen, of kun je ook een gratis variant downloaden? Wat zijn de voor en nadelen dan? Ideeën en ervaringen passeerden de revue. We besloten de ochtend met een uitleg over  IPTV.

Brainstorm en rondleiding
Het middagprogramma bestond uit het brainstormen in kleine groepen over technologieën die we in 2025 mogen verwachten. En wat gaan die technologieën doen voor onze dagelijkse business? Zo’n brainstorm blijkt nog niet zo eenvoudig, maar we raakte geïnspireerd door elkaars ideeën en presentaties. Daarna leidde de gastheer van het park ons rond en kregen we een kijkje in zijn keuken. Bij de één te voet, bij de ander per fiets. Onderweg bekeken we allerlei soorten accommodaties, maakten ons zorgen over de invloed van het gebruikte materiaal op het WiFi-signaal, stopten we onze neuzen in straatkasten, keken omhoog naar antennes en liepen  rond bij zwembaden en speeltuinen, om vervolgens weer warm te worden tijdens de afsluitende borrel.

Reviews
Het deed ons goed om te horen dat we de ondernemers een leuke en vooral leerzame dag konden bieden. Ze waardeerden het openlijk sparren met collega’s en experts over WiFi en andere parkaangelegenheden, en vonden dat ze met goede ideeën naar huis konden. Heb jij ook behoefte aan een kennissessie over WiFi? Of ideeën over technologie in de toekomst? Laat het ons weten en laat je reactie achter.

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo