Referentie Campingpark De Bongerd

Campingpark De Bongerd in Tuitjenhorn is een 5-sterren park van circa 18 hectare groot. Het biedt plaats aan 222 stacaravans, 12 verhuuraccommodaties, 160 toercaravans en beschikt over 160 toeristische plaatsen. Met zijn vele voorziening en activiteiten richt de camping zich op kinderen tot 11 jaar.
Campingpark De Bongerd klopte in 2016 bij SPIE Infra Network Solutions aan nadat er klachten van gasten waren over het trage WiFi-netwerk.

Netwerk en antennes

Samen met Eezo deed SPIE een inventarisatie en gezamenlijk besloten zij de data-infrastructuur te upgraden. Door verouderde actieve componenten te vervangen, de WiFi-antennes te upgraden en  delen van het bestaande coax-netwerk om te zetten naar glasvezel, behaalden zij de eerste winst op snelheid.

WiFi op recreatiepark met Eezo

Beheertool HS Network Manager

De grootste positieve impact op het netwerk bleek de implementatie van de beheertool HS Network Manager (HSNM). Eezo plaatste een HSNM-server op locatie en configureerde deze naar de wensen en eisen van het Campingpark. HS Network Manager werd ingesteld op een bandbreedtebeperking van 2MB per gebruiker, wat leidde tot een stabiel netwerk.

Na een evaluatie bleek dat gasten van De Bongerd ongeveer 100MB van de beschikbare 500MB hadden verbruikt. Het downsizen door HS Networkmanager bleek dus goed te werken. Komend seizoen wordt het aantal MB’s per reservering verder opgeschroefd, zodat de gasten sneller internet tot hun beschikking krijgen.

WiFi recreatiepark management tool HS Network Manager

Inlog op maat

Ook het inlogscherm op de apparaten van de gast werd aangepast naar de wensen van Campingpark De Bongerd. Het park wilde de herkenbaarheid van De Bongerd terugzien door kleurgebruik en weergave van het logo. Per reservering kreeg de gast twee logincodes dat onnodig verkeer moest voorkomen en ten goede zou komen aan de belasting van het netwerk. Het pakte succesvol uit. Komend seizoen wordt de inlog losgelaten en wordt er gekozen voor een open netwerk. Het inlogscherm wordt nog wel gebruikt, maar in dat scherm kan de gast via een button direct online gaan. Dit wordt de eerste drie maanden, voor het hoogseizoen, getest.

Tevreden
De Bongerd is tevreden over de samenwerking met Eezo en SPIE. “De mensen van SPIE en Eezo luisterden nauwkeurig. De vertaling heeft uiteindelijk tot gewenste resultaat geleid.”

Wil je meer weten over dit project óf eens vrijblijvende opties voor jouw camping of recreatiepark bespreken? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo