Referentie Bungalowpark Hoge Hexel

Hoge Hexel is een gemoedelijk bungalowpark in het Twentse landschap. Op het park staan diverse bungalows en landhuizen. Samen met Concept Mobile rolde Eezo daar een complete upgrade van het WiFi-systeem uit.

Master-Slave

Het project startte met het in kaart brengen van het bestaande coaxkabelnetwerk en het uitwerken van blokschema’s. Nadat het coaxnetwerk volledig was herzien, werd het retourgeschikt gemaakt zodat dataverkeer over coax mogelijk werd. Concept Mobile en Eezo kozen vervolgens voor een master-slave constructie, waarbij een master bij de hoofdkast in de receptie werd geplaatst. In elke bungalow werd vervolgens een slave (modem, voorzien van WiFi) geplaatst, waardoor de bungalow de beschikking kreeg over een ‘eigen’ WiFi-netwerk.

Bandbreedtebeheer WiFi-netwerk

Om de bandbreedte op het park te beheren, plaatsten Concept Mobile en Eezo de beheertool van HS Network Manager. HS Network Manager is een softwaretool en/of hardware product dat alle (draadloze) datastromen beheert en monitort en daarmee bijdraagt aan een stabiel WiFi-netwerk. Naast het beheren van de bandbreedte en het reguleren van het aantal gebruikers op het netwerk, biedt Hoge Hexel de gast met deze tool ook toegang tot het netwerk. Na wat kleine hiccups en finetuning werd het WiFi-netwerk naar volle tevredenheid van alle partijen opgeleverd.

Wifi hotspots voor de recreatie
Prettige ervaring

Hoge Hexel: “De mensen van Eezo hebben altijd goed meegedacht in oplossingen. Sinds de opstart een aantal maanden geleden loopt alles naar tevredenheid.”

Wil je meer weten over dit project óf eens vrijblijvende opties voor jouw camping of recreatiepark bespreken? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo