Familievakantiepark Krieghuusbelten

In het hart van Overijssel, tussen de dorpen Raalte en Lemelerveld, ligt familievakantiepark Krieghuusbelten. Een 16 hectare grote camping die beschikt over ruim 300 toeristenplaatsen en 200 vaste kampeereenheden.

Impact op WiFi-netwerk

De eigenaren van Krieghuusbelten zagen het dataverbruik op hun camping al jarenlang toenemen en ook de impact die dit had op hun WiFi-netwerk. Samen met CaiLED uit Hellendoorn riepen zij de hulp in van Eezo Leisure Connected om hun netwerk te upgraden.

Upgrade coaxcomponenten

Als eerste werden alle coaxcomponenten nagelopen om eenheid in kwaliteit en merk aan te brengen. Dit leidde tot het vervangen van diverse versterkers en connectoren. Ook werden alle verbindingen gecontroleerd, om er verzekerd van te zijn dat de basis van het netwerk deugdelijk was. Vervolgens werd het volledige netwerk retourgeschikt gemaakt.

Master-slave

Besloten werd om een master-slave constructie toe te passen met een master die geschikt is voor zowel coax-als glasvezelnetwerken. Voor Krieghuusbelten ideaal, omdat één van de masters gevoed werd door een nieuw aangelegde glasvezelkabel vanuit de centrale automatiseringsruimte. Op deze wijze werd meer snelheid in het netwerk gecreëerd. De overige masters worden middels het retourgeschikte coaxnetwerk gevoed. Deze kunnen in de toekomst alsnog op glasvezel worden aangesloten.

Bandbreedtebeheer wifi camping

WiFi antennes plaatsen

Ook werden nieuwe zenders rondom de toeristische plaatsen geïnstalleerd. Niet hoog in de lucht op slechts een beperkt aantal plaatsen, maar dichter bij de grond en op meerdere plekken. Op deze wijze werd een small cell technologieconcept gecreëerd dat het verkeer efficiënter afhandelt.

Modem

Krieghuusbelten koos ervoor om vaste gasten een modem ter beschikking te stellen voor het opzetten van een eigen privé WiFi-netwerk. Hiermee voorkomt Krieghuusbelten dat hun verkeer via de toeristische zenders verloopt waar meer apparaten op ingelogd zijn. Alle kleine netwerken bij elkaar vormen samen een groot netwerk, waarop het verkeer zonder problemen afgehandeld en de bandbreedte op een efficiënte wijze verdeeld wordt.

Hotspot beheer wifi campings

Bandbreedtebeheer met Hotspot Network Manager

Om de bandbreedte goed te kunnen beheren, werd de beheertool Hotspot Network Manager (HSNM) ingezet. HSNM is een softwaretool en/of hardware product dat alle (draadloze) datastromen beheert en monitort en daarmee bijdraagt aan een stabiel WiFi-netwerk. Krieghuusbelten gaf de voorkeur aan een lokale setup met de server op het eigen terrein. Met HS Network Manager krijgen alle gebruikers op een dynamische manier een evenredig deel van de beschikbare bandbreedte.
Alle gasten loggen via een welkomstpagina op hun apparaat in. Op deze welkomstpagina vinden zij meer informatie over bijvoorbeeld de omgeving, aanbiedingen van het restaurant of geplande activiteiten van het recreatieteam.

Tevreden

Na een aantal kleine hick ups draait het netwerk sinds april op volle sterkte, met Pasen als vuurdoop. Krieghuusbelten: “Een goed werkend WiFi-netwerk in de recreatiebranche is in onze ogen essentieel. Dit is dan ook de reden geweest dat wij voor deze small cell technologie gekozen hebben, omdat het standaard werk voor ons park niet naar behoren werkte. Wij zijn aangenaam verrast door de mogelijkheden die met name het beheersysteem te bieden heeft. Onze installateur had korte lijnen met Eezo en hierdoor is er een stabiel en goed werkend netwerk opgeleverd.”

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo