Scoren met je WiFi-netwerk: ben jij klaar voor het hoogseizoen?

Pasen, één van de eerste weekenden dat de bezetting op de camping weer begint toe te nemen. Hierbij is ook je WiFi-systeem weer uit haar winterslaap ontwaakt. Na Pasen bivakkeert een dwarsdoorsnede van onze maatschappij wekenlang op jouw terrein en maakt maximaal gebruik van jouw faciliteiten, waaronder het WiFi-netwerk.

Check je WiFi-systeem          
Hoe tof zou het zijn als jouw seizoen vlekkeloos verloopt en jouw WiFi-netwerk probleemloos functioneert. Het is daarom van belang om je af te vragen of jouw WiFi-systeem nog voorziet in de behoeften van de gasten. Het datagebruik neemt meer en meer toe, maar ook de gasten nemen steeds meer apparatuur mee die een dataverbinding nodig hebben. Hierbij kun je naast de ‘gewone’ smartphones en tablets denken aan smarttelevisies en spelcomputers. Deze apparaten verbruiken ook steeds meer data.

Blijf transparant       
Door de toename van het datagebruik is het belangrijk om transparant te communiceren over wat er wel en wat er niet kan. Als er bijvoorbeeld 100mb te verdelen is, wees hier dan duidelijk over. Gasten hebben al snel het gevoel dat alles kan en mag als er WiFi aanwezig is. Wanneer iedereen tegelijk van alles gaat doen, is de kans aanwezig dat iedereen in de zogenoemde trechter belandt. Verwachtingsmanagement is hier van essentieel belang.

Eezo-glasvezel
Glasvezelverbinding in het buitengebied
Glasvezel in het buitengebied neemt een vlucht. Dit is goed nieuws want steeds meer recreatiebedrijven krijgen beschikking over een snelle glasvezelverbinding. De belangrijkste eigenschappen van een glasvezelverbinding zijn de grote bandbreedte en de grote afstand waarover deze snelheid gerealiseerd kan worden. Een groot voordeel van glasvezelverbinding is de snelheid waarmee je bestanden op internet kunt zetten (uploaden). Dit is even snel als de snelheid waarmee je bestanden van het internet af kan halen (downloaden). Dit biedt mooie mogelijkheden voor het WiFi-netwerk.

WiFi wordt gezien als eerste levensbehoefte       
WiFi is volgens de rechter inmiddels zo algemeen dat het niet meer een doel op zich is voor de klant. Toegang tot een WiFi-netwerk kan volgens de rechtbank op één lijn worden gesteld met voorzieningen als stromend water, elektriciteit en een televisie. Dit klinkt misschien wat vreemd maar WiFi wordt hiermee gezien als een soort ‘eerste levensbehoefte’, waarop het lage btw-tarief van 6% geldt (Telegraaf, 2018).

Heb jij vragen over je WiFi-systeem of vraag jij jezelf af of jouw WiFi-netwerk nog wel toekomstbestendig is? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen jou graag verder!

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo