Corinex, antwoorden op de meest gestelde vragen

Er doen in de markt verschillende verhalen de ronde over het merk Corinex. Corinex ontwikkelt netwerkoplossingen waarmee draadloos internet via de bestaande coax infrastructuur mogelijk is. Zonder grote investeringen levert dit een veilige, schaalbare en snelle internetverbinding op.

In dit artikel geven wij jou graag alle ins en outs over Corinex, zodat je hierna weer helemaal op de hoogte bent!

Eerst even een terugblik
Eind 2009 is Hemmink begonnen met het importeren en distribueren van Corinex apparatuur. In de recreatiebranche was dit was voor deze tijd een behoorlijke innovatie op het gebied van Wifi connectiviteit. Om je een goed beeld te geven: in 2009 werd ook de IPhone 3 geïntroduceerd. Met de introductie van de IPhone 3, kon je ook op vakantie steeds meer online zijn.

Doorontwikkeling modems
Na verloop van tijd werden de modems doorontwikkeld naar de toen geldende  standaarden. Ook de zogenoemde gateways (HDA) werden verbeterd wat voor aanzienlijk meer snelheid zorgde. De laatste updates werden in 2015 doorgevoerd en met deze verbeteringen was er een snelheid van 60mb per gateway mogelijk.

Nieuwe update
Het is erg belangrijk om je te blijven ontwikkelen op online gebied. Met het huidige Internet, Ethernet en de Wifi standaarden was er dan ook een nieuwe update gewenst. Helaas kwam deze ontwikkeling er nooit. Sterker nog: Corinex heeft midden 2016 besloten te stoppen met het produceren van de Wifi modems. Dit was een enorm verlies in de recreatiemarkt. We konden op dat moment nog een laatste zending modems bestellen, die we eind 2016 in ontvangst hebben genomen. We zijn nu meer dan een jaar verder en de voorraad begint op te raken.

Corinex wifi componenten

Je hebt een Corinex netwerk, wat nu?
Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je op dit moment over een Corinex netwerk beschikt en dat jij je afvraagt “hoe nu verder?”. Hierbij geven we jou graag antwoorden op veel voorkomende vragen:

 • Zijn er nog nieuwe modems leverbaar?
  Ja, er is nog een voorraad modems beschikbaar via een aantal partner-installateurs. Neem contact met ons op en wij brengen je in contact met hen.
 • Hoe zit het met garantiegevallen?
  Wanneer jouw product binnen de garantieperiode defect raakt, raden we je aan om contact op te nemen met de installateur waar de producten gekocht zijn. Wanneer deze installateur geen voorraad meer heeft, neemt hij/zij contact met ons op en komen we samen tot een oplossing. Uiteraard mag je ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Wij zullen dan vervolgens via de betrokken installateur zorgen voor een oplossing.
 • Hoe kan ik mijn gasten toegang tot het internet blijven aanbieden?
  Wanneer er in het netwerk geen defecten optreden, kan het Corinex-systeem ‘gewoon’ blijven draaien. Wanneer er onverhoopt toch iets niet meer naar behoren werkt, gaat het proces zoals hierboven beschreven. Een kanttekening die we hierbij moeten plaatsen, is dat de beschikbare bandbreedte een steeds grotere rol gaat spelen. De mogelijkheden wat Corinex betreft zijn hierin beperkt.

 Nieuw systeem bandbreedtebehoefte
Inmiddels hebben we Hempro. Een nieuw systeem wat meer aansluit bij de bandbreedtebehoefte van dit moment. Een aantal voordelen van Hempro ten opzichte van Corinex zijn:

 • Hogere snelheden
  • Uplink van 1Gbit via Glasvezel- of UTP poort
  • Snelheid van 320Mbit netto per master (gateway) over coax
  • Slave Modems voorzien van Wifi N tot 300Mbit
 • Stabieler netwerk door een krachtige chipset en verhoogde mac-adressen tabel
 • Maximaal 64 modems per master
 • Modulair uitbreidbaar
 • Geschikt als small cell

Jammer is het van Hempro modem niet op een HDA/HDC van Corinex kan worden aangesloten. Een Corinex ‘tak’ zou dan compleet vervangen moeten worden. Wanneer er meerdere vertakkingen zijn, kunnen zowel Corinex als Hempro naast elkaar draaien. Goed om hierbij te vermelden is dat het altijd maatwerk blijft, omdat elke situatie van elkaar afwijkt.

Glasvezel- en Docsis 3.0/3.1 concepten
Naast deze zogenoemde Ethernet over Coax oplossing leveren wij ook complete glasvezel- en Docsis 3.0/3.1 concepten.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken en te komen tot een modulair toekomstvast systeem.

Johan Kuiper
Tel: 038-2340999
E-mail: johan@eezo.nl

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo