Nieuwe ontwikkelingen binnen HS Network Manager (Release notes)

HS Network Manager beweegt  voortdurend mee met de klantbehoefte. Hieronder vind je de meest recente releasenotes.

Release Notes Hotspot Network Manager (HSNM):

18 januari 2018
21 juni 2017
9 mei 2017
7 april 2017
3 februari 2017

Release Notes 18 januari 2018

Zoals je wellicht hebt vernomen uit de media is er een lek gevonden in alle computerprocessoren. Deze lekken hebben de aansprekende namen Spectre en Meltdown. Beide maken het mogelijk voor programmatuur om geheugen te benaderen wat ze niet zouden mogen benaderen. HSNM draait op een computersysteem en is ook aangedaan door dit beveiligingslek. Er is een update beschikbaar waarbij de kernel van het computersysteem een update krijgt. De update is uit te voeren vanuit het Admin menu van de HSNM. De update wordt uitgevoerd in twee stappen.

Naast het dichten van de lekken, zijn er ook diverse verbeteringen gedaan:

 • De performance van het laden van de welkomspagina is verbeterd
 • Minder CPU verbruik
 • Het is nu mogelijk om in advertentiecampagnes video’s anders dan van Youtube te tonen.
 • Het is nu mogelijk om authenticatie dmv custom authenticatie systeem te integreren met sociale netwerken van derden (die gebruik maken van OAuth or OpenID)
 • De privacy policy en de gebruikersvoorwaarden worden niet langer getoond als popup maar binnen de welcomeportal, dit verbeterd de gebruikers ervaring voor de mobiele gebruiker
 • Er zijn nu mogelijkheden toegevoegd om eigen voucher ontwerpen te maken (achtergronden, kleuren, CSS, etc) (afbeelding)
 • In de domein-opties is het nu mogelijk om voucher code aan te passen in de volgende formaten:
  o twee groepen van vier tekens
  o drie groepen van vier tekens
  o drie groepen van drie tekens
  o vier groepen van vier tekens
  o vier groepen van drie tekens
  o vier groepen van twee tekens
 • In de domein-optie is het nu mogelijkheid om een optie te kiezen voor verifieer het email-adres tijdens het registratie proces
 • Ter verbetering van de koppeling met boekingssystemen is het mogelijk om bij producten een veld ‘ERP/PMS Code’ te vullen. Deze code wordt dan geretourneerd bij de diverse API-calls.
 • Ter verbetering van de koppeling met boekingssystemen zijn er diverse API verbeteringen doorgevoerd waaronder het aantal gelijktijdige gebruikers kan worden aangestuurd vanuit de API.
 • Bij het gebruik bij Mikrotik gateways is het nu mogelijk om poorten aan te wijzen voor WAN en LAN. Voor de WAN poort is het ook mogelijk om de SFP(+) aan te wijzen.

 

Release Notes 21 juni 2017

Nieuw: De tegel voor domeinen met meer verbindingen in jedashboard. Deze is nu meervoudig en maakt het mogelijk om door een combo box inde titel ook het aantal verbindingen per dag van de week te laten zien.

Het is nu mogelijk om in de hoofdgrafiek het aantalwekelijkse verbindingen te laten zien.

Het nieuwe back-end onderzoek is nu ook uitgebreid naarproducten

Nieuw in de back-end: wanneer je naar data via de “Search”tab zoekt en je kiest een beschikbare functie in het contextuele menu, dan pastde data TreeView zichzelf automatisch aan om de gebruiker te laten zien waar de gezochte informatie is opgeslagen.

Nieuw toegevoegd: de afloop parameter aan de “setuserdata”API call. Op deze manier is het mogelijk om een gebruiker te creëren met eenvastgesteld einde.

Verbeterd: de data toegang prestaties.

Release Notes 9 mei 2017

 • HSNM ondersteunt Cambium Networks.
 • Social login integratie met VKontakte, Ruslands grootste sociale netwerk waardoor ruim 110 miljoen gebruikers zich kunnen aanmelden.
 • Social login integratie met Amazon.
 • Email validatie om er zeker van te zijn dat je echt bestaande e-mailadressen verzamelt
 • Rechts-naar-links richting voor het welkomst portal. Meer dan 20 landen en talrijke mensen over de hele wereld gebruiken Right-to-Left (RTL) taal. HSNM biedt nu al jouw gasten de mogelijkheid hun eigen taalrichting te gebruiken.
 • De selectie van meerdere rijen in het raster van de gebruikerslijst, de template resultaten en van de gebruikerslogboek. Met slechts een paar kliks kun je verschillende acties uitvoeren, zoals verwijderen van profielen, vastzetten van profielen etc.

Technische en visuele upgrades nieuwe versie 5.04.114 en 5.0.115 (Release Candidate)
Versie 5.0.115 (Release Candidate)

 • Een nieuwe API call (getuserlastconnectiondata) gebaseerd op de laatste gebruikersnaam, die data van de laatste gebruikersverbinding retourneert met de volgende informatie: gebruikersnaam, starttijd, stoptijd, sessieduur, downloadbytes, uploadbytes, ip-adres, mac, domein-id, gateway-id, reden van sessie-einde.
 • Gewijzigde ‘script generation’ van MikroTik automatic configuration, voor compatibilitit met RouterOs 6.39.1.
 • ‘Cambium Network toegevoegd aan de ondersteunende gateways.
 • In custom CSS is het nu mogelijk om “@import” –functie te gebruiken voor het importeren van bijvoorbeeld externe fonts, (e.g. “@import url (‘https://fonts.googleapis.com/css?family=Caveat’)”).
 • Twee toegevoegde opties in de HSNM Printer Configuratie, die het wel of niet mogelijk maken om het maximale aantal apparaten en het maximale aantal gelijktijdige verbindingen te printen.

Versie 5.0.114

 • Gewijzigde invoervelden van de welkomst portal apps om het invullen van ‘Right To Left’ data (Arabisch, Hebreeuws, etc.) automatisch aan te passen.
 • Nieuw bij het kaart en voucher printen is het rapport van het maximale aantal gelijktijdige verbindingen, in aanvulling op het maximale aantal apparaten.
 • Om gebruikersregistratie te faciliteren is het nu mogelijk om gebruik te maken van Amazon logingegevens met ongeveer 140 miljoen gebruikers.
 • Om gebruikersregistratie te faciliteren is het nu mogelijk om gebruik te maken van VKontakte logingegevens met ongeveer 100 miljoen gebruikers
 • Verbeterde query uitvoeringen.

Release Notes 7 april 2017

PayPal wijzigingen
Door wijzigingen die afgelopen weekend door PayPal zijn uitgevoerd, brengt HS Network Manager  een nieuwe versie van haar software (Versie 5.0.107) uit.

Fix: PayPal betalingen werkten niet door een verandering in het betalingssysteem. Het bleek belangrijk om de variabelen aan te passen om zo te voldoen aan de nieuwe specificaties.

Om betalingen van PayPal weer op correcte wijze te laten functioneren, moet je je HSNM updaten!

Release Notes 3 februari 2017

Gratis toegang
Veel gasten vinden het prettig om gratis gebruik te kunnen maken van internetservices, zonder verplichte registratie wanneer zij ergens kortdurend verblijven. Met HS Network Manager is dit nu eenvoudig voor een bepaalde periode in te stellen. Wanneer het systeem een MAC-adres detecteert, verleent hij deze gratis toegang.

Intuïtieve en snelle login
90% van de smartphone gebruikers bezoekt internet vrijwel dagelijks op zijn apparaat. 75% doet dat zelfs meerdere keren per dag. De login zou dus snel en intuïtief moeten werken. Met HS Network Manager stuur je jouw gasten nu een URL via SMS of e-mail, voor directe toegang tot het internet.

Verbeterde welkomstportal
Recreatiegasten verwachten uitstekende digitale diensten tijdens hun vakantie. Met HS Network Manager kunnen ze nu hun welkomstportal personaliseren door de afbeelding en iconen aan te passen. Ook is de HTML-omgeving, de afbeelding van het login-scherm én de achtergrond- en tekstkleur van de app naar eigen inzicht te wijzigen. De instellingen werken intuïtief en gemakkelijk.

Verbeterde beheer en administratie
Met één dashboard beheer je nu meerdere locaties. Tevens maakt HS Network Manager het mogelijk om een logbestand van aankopen naar gebruikers te exporteren. Verlopen gebruikers worden automatisch na een bepaalde periode verwijderd.

Beveiligingsniveau voor netwerken
HS Network Manager streeft naar het hoogste veiligheidsniveau. Daarom hebben ze de instellingen voor HTTPS-communicatie verbeterd. Gasten kunnen nu het HTTPS-protocol voor zowel back-end als front-end afdwingen. Ook is het mogelijk om certificaten van Intermediate Certification Authorities in de systeeminstelling op te nemen. Daarnaast kun je het niveau van toegangsbeveiliging verhogen en een black and a white list voor je gebruikers opstellen.

Wachtwoord herstellen
Om gasten goed te kunnen ondersteunen wanneer ze hun wachtwoord vergeten zijn, kun je ze nu laten kiezen voor het  invullen van een telefoonnummer en/of e-mailadres. Hiermee kunnen ze hun wachtwoord terugkrijgen. Deze velden moeten dan wel als verplicht gemarkeerd zijn.

Gebruikersgegevens verzamelen
Het verzamelen van gebruikersgegevens levert  een schat aan informatie op voor marketingdoeleinden. Wat je niet wilt, is je gasten belasten met invulvelden die niet zo relevant zijn. HS Network Manager maakt het mogelijk om in te stellen welk invulvelden verplicht of optioneel zijn.

Onderzoek enquêtes
84% van de recreatiegasten gebruikt zijn of haar mobiel op het vakantieadres. Met HS Network Manager biedt je je gasten niet alleen een zorgeloze internet- en multimedia ervaring, maar je kunt nu ook feedback en waardevolle gegevens ontvangen via enquêtes. Het is mogelijk om zelf de frequentie, deadlines en het aantal logins in te stellen.

Tijdzones
Met HS Network Manager is het mogelijk om locaties over de hele wereld te beheren. Daarom kun je tijdzones in de logbestanden van gebruikersverbindingen ingeven.

WiFi  in rijdende voertuigen
HS Network Manager is uitgebreid met de mogelijkheid om verbinding te maken in rijdende voertuigen. Door een Mikrotik router met LTE verbinding te configureren, is het mogelijk een stabiele verbinding te maken in treinen, bussen, schepen, olieplatformen, etc.

Een hele lijst aan ontwikkelingen. We snappen best dat er nog onduidelijkheden voor je kunnen zijn, of dat je behoefte hebt aan meer  informatie. Neem dan contact op met de afdeling verkoop & support via info@eezo.nl of via telefoon 038- 46 98 200

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo