Geld verdienen met je WiFi-netwerk zonder gasten te laten betalen

In de blog ‘moet je gasten laten betalen voor WiFi‘ heb ik beschreven welke exploitatie modellen er zijn voor WiFi-netwerken. Deze keer ga ik verder in op het gratis model en de gratis variant van het hybride model. Graag neem ik je mee in de wereld van mogelijkheden voor het genereren van inkomsten, ondanks jouw gratis aangeboden WiFi-netwerk.

Social power

Er wordt veel gesproken over de kracht van sociale media. Daarbij zien we zeker de  inzet van een ondernemer om zijn of haar product en diensten te delen. Toch blijft het effect hiervan vaak uit, door het gebrek aan voldoende volgers. Tegenwoordig is het voor een gast in toenemende mate mogelijk om op een WiFi-netwerk in te loggen door middel van sociale media accounts. Daarmee is het voor jou als ondernemer meteen eenvoudiger om volgers te genereren.

Ik hoor je al denken: “Maar ik heb het adres, telefoonnummer en e-mailadres van mijn gast toch al?” Klopt, maar met direct mail  is het aantal mogelijkheden voor het leggen van contact zeer beperkt en niet elke gast  kan dit waarderen. Sociale media zijn voor hen vaak een stuk laagdrempeliger, waardoor het eenvoudiger is om ambassadeur te worden voor jouw onderneming!

Wi-Fi portaal apps voor de camping

Apps in plaats van drukwerk

In de recreatiebranche wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van print- en/of drukwerk. Dit is natuurlijk niet erg duurzaam. Een oplossing hiervoor is het ontwikkelen van een app. Er komt veel bij de app-ontwikkeling voor Apple-, Android- en Windows- telefoons kijken. Als er dan een nieuwe telefoon wordt uitgebracht of een update van de software wordt gereleased, moet de app ook weer worden geüpdate, met alle bijbehorende kosten. Dit is voor veel recreatie-ondernemers niet op te brengen.

Met een WiFi-netwerk kunt u apps aanbieden binnen een portal. Deze apps bieden allerhande informatie aan gasten. Denk eens aan:

  • Parkplattegrond (eventueel interactief)
  • Informatie over faciliteiten
  • Het recreatieprogramma (eventueel met inschrijven)
  • Informatie over de omgeving
  • Enquêtes (eventueel afgedwongen een aantal dagen voor vertrek)

Voordelen van deze apps zijn:

  • Goedkope ontwikkeling, bijvoorbeeld door een lokale web-ontwikkelaar
  • Geschikt voor alle typen telefoons en tablets
  • Ook geschikt voor laptops
  • De app is altijd up-to-date, geen update van de gebruiker noodzakelijk.

Met deze apps dringen we het print- en/of drukwerk terug, waardoor die kosten vervallen.

Persoonlijke narrowcasting

Het is belangrijk om je gasten op de hoogte te houden van actualiteiten op je park. Bijvoorbeeld: Wat is de activiteit vandaag of wat is dag special in het restaurant? Natuurlijk kun je dit vermelden op het mededelingenbord, maar het kan ook eenvoudig en toegankelijk op de WiFi-portal worden getoond.

Adverteren

In sommige gevallen zie je nog wel eens dat in het gedrukte of geprinte programmaboekje een advertentie van een restaurant of een kampwinkel staat. Echter, ook op de Portal-pagina van het netwerk kunnen deze advertenties worden getoond. Bijkomend voordeel: het is het mogelijk om de adverteerder te vertellen hoe vaak de advertentie gezien is en ook hoe vaak erop geklikt is. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om op deze wijze af te rekenen!
Je ziet, er is heel veel meer mogelijk met een WiFi-netwerk dan alleen het verschaffen  internettoegang. In dit blog heb ik je mogelijkheden gegeven om geld terug te verdienen, zonder je gasten te belasten met kosten. Denk je dat je collega’s dit interessant kunnen vinden? Deel dit artikel met ze door middel van de knoppen hieronder. Mocht je nog meer vragen hebben, laat ze rustig hieronder achter of neem contact op met Johan Kuiper, johan@eezo.nl 038-2340999

Innovatieve technisch specialist op het gebied van netwerkinfrastructuren. Een absolute vakidioot… … altijd met focus op klantbehoefte

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo