Audioblog: De camping van 2025

Ze hadden hem met heel veel zorg uitgekozen. Eerst pa en ma Pieters en later ook de kinderen. Avonden bakkeleiden ze over hun wensen en voorkeuren…
Toen de camping eenmaal was geboekt keken ze er maanden reikhalzend naar uit en nu was het eindelijk zo ver! In een tot de nok toe volgepakte auto ging de familie Pieters op weg naar hun kampeerbestemming.

Check-in op camping van de toekomst

Terwijl de auto naar de ingegeven bestemming zoeft en ma Pieters nog wat moppert over de vergeten zwembroek van haar zoon, checkt pa Pieters zo’n half uur voor verwachte aankomsttijd de Instant camping app en vraagt Sara, de virtuele assistent, naar de wachttijd bij de ingang van de camping. Dat Sara aangeeft dat dit slechts enkele minuten bedraagt, dáár wordt hij blij van.

Eindelijk draait de auto de oprijlaan van de camping op. Met hun neusjes tegen de autoruit gedrukt, laten de kinderen de omgeving op zich inwerken. Wanneer ze aan de beurt zijn gaat de slagboom automatisch open. Zodra ze de toegangspoort gepasseerd zijn horen ze de stem van Sara op de Instant-camping app die hen welkom heet en hen naar de toegewezen plaats navigeert.

WiFi op de camping van de toekomst

Eenmaal aangekomen op de standplaats manoeuvreert de caravan zich op de juiste plek, waarna hij zich aanmeldt op het WiFi-netwerk. Nog voor de voortent goed en wel staat, loggen de kinderen op het WiFi-netwerk in en spelen spelletjes die Sara voorstelt. Nadat de zaak is uitgestald en ingericht, opent pa Pieters zijn tablet. Hij moet nog even wat afmaken voor zijn werk.

Over de snelheid en stabiliteit van het internet maakt hij zich al jaren niet meer druk. Dat was vroeger wel anders…. Terwijl hij de laatste puntjes op de i zet, verheugt hij zich in gedachten al op een rustige middag, wanneer de kinderen zijn uitgezworven op de camping en hij zijn favoriete serie kan kijken.

Spelen op de camping van de toekomst

De kinderen zijn klaar met hun spelletjes en staan te trappelen om de camping te bekijken. Van ma Pieters krijgen ze een Findt Kids polsbandje om en enthousiast bestuderen ze met behulp van Sara de kampeerinformatie. Algauw valt hun oog op de interactieve speeltuin. Hun favoriet op elke camping.

Deze speeltuin bevat speeltoestellen die de positieve punten van gamen (spanning, levels halen) combineren met de positieve kanten van buiten spelen. Sara navigeert de kinderen via het Findt Kids polsbandje naar de speeltuin, waar ze rennen, klimmen, klauteren en spelletjes spelen met andere kinderen. Tijd voor pa Pieters om zijn favoriete serie te starten. Ma Pieters opent haar Virtual Reality boek, die aspecten van film, audio en boek in één device combineert.

In 2025 nooit meer zoeken naar je kinderen

Nadat ma Pieters haar boek heeft weggelegd en een tijdje van de zon heeft genoten, voelt ze zich onrustig. De kinderen zijn al geruime tijd weg en ze heeft geen idee waar ze zijn. Op de camping app zijn de polsbandjes van de kinderen geregistreerd, waardoor ze nu kan zien waar ze zich bevinden. Ze vraagt Sara om de kinderen te lokaliseren en stelt tevreden vast dat ze niet heel ver uit de buurt zijn. Het geeft haar een gerust gevoel om te weten dat ze elk moment kan zien waar ze zijn en dat ze een notificatie krijgt wanneer de kinderen zich bijna buiten de camping begeven. Ze staat op om even bij de kinderen te gaan kijken. Sara navigeert haar via naar mobiele telefoon naar de juiste plek.

Kamperen in 2025: Faciliteiten zoals thuis

Terwijl ma Pieters bij de kinderen is, schiet het pa Pieters te binnen dat hij de broodjes voor morgenochtend nog moet bestellen. Op zijn tablet schakelt hij vanuit zijn serie over op de camping app. Via het persoonlijke welkomstportaal klikt hij op de boodschappen bezorgservice. Hij geeft Sara, de virtuele assistent van de camping app, de opdracht om een boodschappenlijst te noteren en spreekt met haar af hoe laat deze de volgende ochtend bezorgd worden. En als hij toch bezig is, bekijkt hij meteen even het recreatieprogramma en schrijft zich in voor een potje waterpolo met het recreatieteam. Ook reserveert hij een tafeltje in het campingrestaurant. “Vandaag is de eerste dag en tis vakantie toch?” Voldaan leunt hij achterover en hervat zijn serie.

Het toiletgebouw in 2025

Wanneer ma Pieters met de kinderen terug is bij de caravan, vertelt pa Pieters over zijn plannen voor de avond en de volgende dag. Ook de kinderen raken enthousiast en halen direct hun tablet op om met behulp van Sara het recreatieprogramma eens aan een onderzoek te onderwerpen.

Wanneer de familie Pieters gegeten heeft en de kinderen voldaan terugkomen van een recreatie-activiteit is het tijd om naar bed te gaan. Maar niet zonder eerst gedoucht te hebben. Ma Pieters neemt de kinderen mee naar hun eigen toiletgebouw achter de caravan. Met hun polsbandjes openen ze de deur en Sara begroet hun bij binnenkomst. Ma Pieters geeft de opdracht de douche te starten en geeft daarbij aan wat de temperatuur moet zijn. Op Sara’s vraag of ze ook muziek wenst, geeft ma haar antwoord en benoemt haar favoriete genre.

Vooraf heeft de familie Pieters op de camping app al kunnen ingeven naar welke voorkeur hun douchegel en shampoo uitging en dat zit keurig in de dispensers bij de douche. Wanneer de kinderen schoon en fris in hun slaapzak liggen, zitten pa en ma Pieters tevreden met een glas wijn voor de tent en concluderen dat ze tevreden zijn met deze campingkeuze.

Toekomstmuziek, of werkelijkheid?

Als je dit leest denk je waarschijnlijk…. “No way, gaat nooit gebeuren. Veel te veel fantasie”. Misschien. Maar misschien ook niet. Het verhaal van hierboven is een schets van de contouren van de camping anno 2025. Met dit blog wil ik maar aangeven dat ontwikkelingen heel snel gaan en dat het belangrijk is om bij te blijven.

Daarmee trap ik natuurlijk een open deur in. Maar om voorbereid te zijn op al deze mogelijkheden en bijbehorende technologieën, is een goed netwerk absoluut de basis. Maar waar moet zo’n netwerk nou aan voldoen? In een volgend blog ga ik daar dieper op in.

Wil je dat niet afwachten, kun je natuurlijk ook nu alvast contact met Johan Kuiper via johan@eezo.nl of 038-2340999

Vond je dit een leuk blog? Deel deze dan met je netwerk, of geef een duimpje. Maar wat nog leuker is: heb jij ook ideeën over toekomstige technologieën op een recreatiepark? Deel ze hier!

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder. Je kan telefonisch contact met ons opnemen of via onderstaande formulier


Contact met Eezo